fredag 26 februari 2010

House in the window

Veckans fönster Valfritt




Weekend reflection

Moon walk

Michael Jackson - en tragedi att han inte lever här ibland oss längre. Men han finns i mitt hjärta och och följde mig som en trogen följeslagare under mitt 80-tal.

Hans Moonwalk gick rakt in i mitt hjärta och både Thriller och Bad var en hit.






http://skyley.blogspot.com/


Musikfoto hos Rajson, var gärna med du också, idag är det 80-tal!

torsdag 18 februari 2010

Stolt blå/vitt

Först tänkta jag på Konsums färger, blåvitt men kändes tråkigt. Då kom jag på detta något som jag är grymt stolt över. Lyckades gåra denna dukning till en fest vi hade här hemma. Porslinet fick jag för evigheter sedan av min farmor då jag konfirmerades och svanen fick jag ärva när hon gick bort. Linne servetterna kommer från min mormor.

Som extra bonus måste jag säga att jag är stolt över att ha kunnat ta dessa bilder utan ordentligt dagsljus och externa bilxtar - men jag vill lova det gick många "rullar" film.








Tema Fredag Stolthet
Fredags färg Blå / Vitt

söndag 14 februari 2010

Fotokurs - Se bilden!

Veckans utmaning hos Inspiration och Kreativitet, även kallat bilduppdraget lyder;
"... FOTOTEKNIK! Jag tänkte att ni försöker ta en bild enligt någon speciell teknik, något ni kanske inte prövat förut eller nåt ni brukar göra."

Min bild här nedan, handlar om att se mer än en sak i bilden. Här ville jag ha min kursdeltagare som var fullt upptagen med att fota temat kyla och då tittade jag genom kamera linsen och fick se mannen där bak och på så sätt ser det nästan ut som han skulle få snöbollen i huvudet - så min fototeknik är att titta efter mer än en gång - kanske du finner en ännu mer intressant/spännande bakgrund!



Min kurs är utan tekniska termer där man tittar på bildkomposition, träffar andra glada(galna...) människor som också älskar att fotografera. Vi pratar om gemensamma bilder, gör praktiska övningar och samlas sedan kring individuella bilder tagna av deltagarn under dagen. Nästa kurs går av stapeln den 21 Mars i Halmstad - går via studie förbund.

måndag 1 februari 2010